Gluteeniton ja Vegaaninen Porkkanaleipä

Gluteenittoman porkkanaleivän valmistus vaatii sopivassa suhteessa vettä, jauhoja, rakkautta ja aikaa.

Taikina on Ninukan omalla reseptillä rakentunut monen  yrityskerran jälkeen sellaiseksi mitä se nyt on.

Lopputulos on herkullinen; kupsakka, mutta kuitenkin napakka rakenteeltaan. 

Pääset tutustumaan taikinan ainesosiin ja eri vaiheisiin alempaa.

Ainesosat

Vesi, gluteeniton vaalea jauhoseos (Riisijauho, tumma täysjyväriisijauho, tattarijauho, perunajauho, maissijauho (GMO-vapaa), psyllium.), täysjyvädurrajauho, tattarijauho, porkkana, rapsiöljy, hiiva, psyllium, suola ja leivinjauhe.

Taikinaa on helppo käsitellä,kun laittaa hieman jauhoa pöydälle pyörittely vaiheessa.

Leivät saavat vähän aikaa levähtää pellillä, jonka jälkeen ne saavat koristelun terävällä veitsellä.

----------------

Nyt leivät ovat valmiit lähtemään uuniin.


Gluteeniton porkkanaleipä on kupsakkaa taikinaa, joka sisältää karkeaksi raastettua tuoretta porkkanaa. Leipä sisältää hiivaa ja leivinjauhetta, joka antaa kuohkeutta leivälle. 



Leivät kypsyvät uunissa kauniin ruskeaksi ja pohjaa koputtaessa kuuluu kumea ääni, silloin leipä on kypsää.



Leivät annetaan tasoittua vähintään tunnin ajan ennen pakkaamista. Leipä pakataan paperipussiin, mutta se olisi hyvä siirtää jäähtyneenä muovipussiin, jottei leipä kuivu liikaa.